Upphävt besöksförbud oroar i Blekinge

Detta inlägg publicerades ursprungligen på den här webbplatsen

Det var på tisdagen som regeringen meddelade att det nationella besöksförbudet på äldreboenden upphör från och med den 1 oktober. Det är något som bekymrar socialnämndens ordförande i Olofström, Miroslav Milurovic (S), något som Sydöstran var först med att rapportera om.

– Jag är orolig för andra vågen av corona och vet inte hur den kommer att slå mot våra äldreboenden, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Har samtidigt förståelse

Samtidigt har han förståelse för regeringens beslut.

– Det är välkommet av många som väntat länge på att få möjlighet att träffas igen och covid-19 har minskat. Men frågan är bara hur vi hanterar det på rätt sätt, säger Miroslav Milurovic.

Hur kommer Olofström att hantera situationen med upphävt besöksförbud på äldreboenden?

– Det jag inte idag. Vi kommer att behandla det i socialnämnden. Den medicinskt ansvariga sjuksköterskan, som har kompetensen och sakkunskapen, kommer att föreslå riktlinjer, säger Miroslav Milurovic.

”Blandade känslor”

Även Ronneby förbereder sig inför ett upphävt besöksförbud med tvehågsen inställning.

– Jag har blandade känslor. Jag förstår att de gör det eftersom det finns ett behov av ökad social närvaro. Men vi har fortfarande en pandemi och den ska vi ta på allvar, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Anders Lund (M).

Hur ska Ronneby hantera situationen med upphävt besöksförbud på äldreboenden?

Jag vet inte idag. Ronneby har lyckats hålla smittan utanför våra boenden och vi ska följa rekommendationen på ett bra och säkert sätt så att smittan inte heller i framtiden kommer in på våra boenden, säger Anders Lund.

Stockholm
13°
mulet
fuktighet 76%
vind 6m/s VSV
H 16 • L 15
16°
Lör
18°
Sön
19°
Mån
19°
Tis
Väder från OpenWeatherMap

Valutakurs

Последние новост