Google utvecklar egen TV-box

Detta inlägg publicerades ursprungligen på den här webbplatsen

Google fortsätter sin utveckling av ny hårdvara för hemmet, och det som närmar sig horisonten beskrivs av läckor och rykten som en TV-box som går under kodnamnet Sabrina. Till skillnad från Googles Chromecast-produkter ska detta bli en mer fullfjädrad TV-box som ska erbjuda betydligt mer än att bara strömma från andra enheter.

Operativsystemet sägs bli Android TV 11 OS, och när Android 11 Developer Preview fnyligen släpptes för Googles ADT-3 utvecklingsutrustning dök det upp ytterligare information som bland annat tycks bekräfta enhetens Chromecast Ultra-liknande design.

Enheten lär drivas av en Amlogic S905Y2 och har stöd för de flesta videoformat, inklusive Dolby Vision. Google-certifieringen gör att Sabrina givetvis kommer att ha stöd för bland annat Youtubes tjänster samt troligtvis även Netflix, Amazon Prime, Disney+ med flera som idag erbjuder appar för Android.

Sabrina rapporteras bli en fristående produkt som ansluts till TV:n och som dessutom levereras med fjärrkontroll. Troligtvis kommer Sabrina att lanseras som en del av Nest-serien med produkter och släppas i tre färger: svart, vitt och rosa. Däremot verkar fjärrkontrollen enbart släppas i vitt.

Stockholm
14°
växlande molnighet
fuktighet 62%
vind 3m/s SV
H 13 • L 11
18°
Lör
19°
Sön
17°
Mån
18°
Tis
Väder från OpenWeatherMap

Valutakurs

Последние новост