En av de ekonomiskt största skilsmässorna i historien – Bill och Melinda Gates går skilda vägar

Detta inlägg publicerades ursprungligen på den här webbplatsen

Bill och Melinda Gates har genom sin välgörenhetsfond gett miljarder och åter miljarder till välgörande ändamål. Deras skilsmässa kan få långt större konsekvenser än privata.

– En enorm förmögenhet ska delas upp, även om det utåt sett inte tycks att Bill och Melinda Gates på något sätt är ovänner. Det är komplicerat och kommer att ta tid, säger SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg.

Det handlar inte bara om Microsoftaktier, utan även om enorma jordbruksegendomar, hotell, fastigheter och energibolag.

”Kan påverka en hel näring”

Bill och Melinda Gates är två av USA:s största jordägare, något som väcker många frågor då det inte tycks finnas något äktenskapsförord mellan dem båda.

– Jordbruksdelen är något som kan påverka en hel näring, där drar bedömare slutsatsen att det vore bäst om en av parterna tar kontroll över hela den egendomen. Men det ska finnas ett kontrakt som ska reglera hur den här förmögenheten ska fördelas, säger Stefan Åsberg.

Vad gäller Gates foundation, världens största välgörenhetsstiftelse, är framtiden även för den oviss.

– Att dessa personer ska fortsätta jobba sida vid sida ses som en stor utmaning. Här görs bedömningen att den här stiftelsen förmodligen kommer att delas upp i två delar i framtiden. Men man är helt överens i uttalandet man gör att man kommer att fortsätta det här viktiga välgörenhetsarbetet.

Stockholm
4°
lätt regn
fuktighet 93%
vind 5m/s N
H 4 • L 3
7°
Fre
11°
Lör
9°
Sön
15°
Mån
Väder från OpenWeatherMap

Valutakurs

Последние новост