Dan Olofsson om fällande domen: ”Jag kommer överklaga”

Detta inlägg publicerades ursprungligen på den här webbplatsen

Både han och Percy Nilsson friades under torsdagen från misstankar om grovt insiderbrott, men Dan Olofsson dömdes i stället för obehörigt röjande av insiderinformation.

Han menar att tingsrättens bedömning baserar sig för mycket på det första förhör som hölls med honom, 19 månader efter att sms:et skickades. Där uppgav Dan Olofsson att han sms:ade Percy Nilsson som en vän som var nyfiken.

– Då spekulerade jag kring vad anledningen kunde vara men det baserades på att jag inte hade några faktiska minnen. Jag får hundratals sms, säger han när SVT når honom via länk från Sydafrika efter att domen fallit.

Kartlagt kommunikation

Efter det första förhöret menar han att han kartlade all sin kommunikation från den tiden och då kom fram till att orsaken till att han skickat sms:et var för att informera Percy Nilsson, som ägde aktier i bolaget, om att han accepterat budet så att de kunde hålla samma linje.

– Det är otvistligt att det är insiderinformation, det står till och med i sms:et. Men aktieägare måste kunna diskutera ett bud. Det är fullt lagligt så jag menar att domen är felaktig, säger Dan Olofsson.

Se den här videon för bakgrund kring vad insideråtalet handlat om:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stockholm
21°
växlande molnighet
fuktighet 68%
vind 4m/s VSV
H 21 • L 21
Väder från OpenWeatherMap

Valutakurs

Последние новост