Adam har lagets bästa slutspelsskägg – så gör han för att få till det: ”Finns egentligen inga hemligheter”

Detta inlägg publicerades ursprungligen på den här webbplatsen
Adam Samuelssons slutspelsskägg blev utsett av fansen till bäst i laget. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Fenomenet slutspelsskägg har blivit en stor grej inom lagsporter de senaste åren. Trenden gjordes nog framförallt känd via NHL-spelarnas ovilja att raka av sig skägget under deras resa mot Stanley Cup.

Sedan dess har den spridit sig till de svenska lagsporterna och numer är det snarare regel än undantag att spelarna i diverse lag och sporter odlar skägg under slutspelsperioder.

Även spelarna i IFK Skövde har under de senaste veckorna odlat fram slutspelsskägg. I helgen ordande klubben därför en omröstning där fansen fick rösta på den spelare som har bästa skägget och vinnare blev Adam Samuelsson.

– Haha, det känns som en stor ära. Nej, det är väl alltid kul att vinna men det känns som det finns viktigare saker att vinna just nu, säger han när Sporten får tag i honom efter beskedet att han vunnit omröstningen.

Brukar du har skägg i vanlig fall?

– Nej, jag brukar var ganska renrakad normalt så av den anledningen känns det ju kul att det var just jag som vann den här tävlingen. Nu funderar jag nästan på att behålla skägget men det är inte så populärt hemma. Hon längtar bara till sista matchen så jag kan raka av det.

Så här såg Adam ut i ansiktet för två månader sedan i grundseriens allra sista omgång. Dagen efter började skägget att växa fram. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Med tanke på att du nu bedöms ha bästa skägget i laget, har du några tips du vill delge till folk som vill ha ett bar skägg?

– Jag sitter inte på några hemligheter direkt. Vi får ju inte röra vårt skägg så jag har bara låtit det växa helt vilt, så jag tar inte hand om det så mycket. Sen funkar det kanske bättre än för andra.

Du som normalt inte har skägg, hur har du upplevt de här veckorna med skägg. Har det varit jobbigt?

– Det kliade väldigt mycket i början men det har jag kommit över nu. Däremot sitter jag och pillar mig väldigt mycket i ansiktet nu och sen sitter det i vägen när jag äter så lite irriterande är det allt.

Det är som allra mest tre veckor kvar till du får raka av dig det, ryker det direkt efter sista matchen?

– Vi får se, det är ju som sagt inte så populärt hemma så det kanske ryker ganska omgående.

LÄS OCKSÅ: Han är mannen med guldbyxorna – nu ska han leda IFK till sitt första SM-guld: ”Känns roligare att göra det här än i Sävehof”

Stockholm
4°
mulet
fuktighet 93%
vind 5m/s NNV
H 4 • L 3
7°
Fre
11°
Lör
9°
Sön
15°
Mån
Väder från OpenWeatherMap

Valutakurs

Последние новост