16.6 C
Stockholm
21 september, 2023.
TimePost
Handla

Varför du bör satsa på pallställ till företaget

Hyllor för ditt lager kan verka onödigt komplicerade för en mycket enkel uppgift. Från det enorma antalet olika namn för samma produkt till en handfull tillgängliga stilar, kan det kännas svårt att försöka fatta ett välgrundat beslut. Det är rätt smart att satsa på rätt inredningssystem baserat på din verksamhets behov. En bra sak att ha på lager av olika slag, det är pallställ. De kallas ibland även för annat som bulklagringsställ, lagerhyllor, droppställ, industriella hyllor samt en massa mer.

Vad är pallställ?

Pallställ är helt enkelt ett förvaringssystem som organiserar pallar med material i rader på metallhyllor. Systemet har flera nivåer av hyllor som är åtkomliga med gaffeltruckar. Dessa system används för att öka lagringstätheten genom att använda vertikalt utrymme. Tänk på fördelen med att bygga skyskrapor i en stad med begränsat utrymme, eftersom konceptet är detsamma.

De grundläggande komponenterna i pallställ

På grund av sin långa lista över tillgängliga stilar och storlekar är pallställ ett extremt flexibelt förvaringsalternativ. Pallställsystem har två huvuddelar, ramar och tvärbalkar.

De upprättstående ramarna är vertikala pelare som löper från golvet till översta hyllan i systemet. Den upprättstående ramen kommer att ha en serie hål som gör det möjligt att ändra hyllstorleken utifrån behov. Höjden på en ram bör vara höjden på en lastad pall + höjden på en balk + 4 tum för frigång. Detta nummer multipliceras sedan med antalet nivåer du behöver. Tvärbalkarna ansluter till den upprättstående ramen i båda ändar, vilket skapar en hylla för pallar och material. Det krävs två tvärbalkar för att göra en hylla.

Hitta rätt pallställ för dig

Om du ska köpa nya pallställ så kan du med fördel kolla in HHL Lagerhyllor. Hos dem kan du hitta en mängd olika pallställ. Du kan få kompletta pallställ i set eller bygg det själv hyllor om det passar dig bättre.

Related posts

Guide till att hitta rätt leksaker för ditt barn

Time Post

Varför välja hantverksmöbler från lokala tillverkare

Time Post

De bästa butikerna för barnkläder i Stockholm

Time Post

Leave a Comment