16.6 C
Stockholm
21 september, 2023.
TimePost
Hus och hem

Så inreder du med kuddar

Att använda kuddar är ett enkelt sätt att få till en bra stil i ditt vardagsrum. Det tack vare att det finns många prisvärda, vackra kuddar tillgängliga. På Kitchen Living Dining kan du hitta en mängd kuddar, samt även annan bra inredning så som plädar, mattor, ljusstakar och mycket mer. Hur du ska inreda med kuddar är vad vi ska dela med oss av här.

Det första du ska komma ihåg är att dina kuddar inte behöver matcha. Faktum är att du kan få ett mer professionellt, snyggt utseende om de inte gör det.

Välj tre färger

Välj först en ”färghistoria” att följa för ditt kuddval. Det är bäst att använda tre olika färger från andra källor i rummet, som väggfärgen, mattan, dina sängkläder eller gardinerna. Om du väljer en mängd olika kuddar i olika mönster kommer utseendet fortfarande att hålla ihop om de åtminstone delar samma färger.

Några exempel på färgkombinationer som alltid ser bra ut tillsammans:

  • Mörkblå + djupröd + rosa

  • Djupröd + orange + djupgrön

  • Magenta + violett + senapsgul

  • Mörkgrön + guld + magenta

  • Salviagrön + påfågelblå + guld

Välj tre mönster

Du kan också blanda och matcha tre olika mönster, så länge varje mönster innehåller minst en av färgerna i den trefärgade berättelsen du har valt. Det är ofta enklare att välja ditt ledande mönster först, vilket vanligtvis är det största mönstret och det som innehåller alla tre färgerna i din färgberättelse. Sedan kan de sekundära mönstren du väljer bara innehålla en eller två av färgerna.

Välj tre mönsterstorlekar

Det är viktigt att tänka på omfattningen av dina mönster när du följer regeln om tre eftersom du inte vill att dina mönster ska konkurrera med varandra. Välj istället mönster i tre olika skalor, så att ett mönster kan dominera.

När du har koll på regeln om tre, så fundera även på om du ska ha udda antal kuddar, som ger en modern look eller jämnt antal som är lite mer traditionellt.

Related posts

Hur man använder färg för att förbättra sin inredning

Time Post

Inredning för ett hem med loftstil

Time Post

Så väljer du rätt balkongbord

admin

3 idéer för att skapa en mer trivsam atmosfär i ditt hem

Time Post

Leave a Comment