-2 C
Stockholm
30 november, 2023.
TimePost
Guider

Optimera hemmakontoret

Efter pandemin har allt fler arbetsplatser infört hybrida arbetsformer, det vill säga att de erbjuder sina anställda möjligheten att arbeta delvis hemifrån och delvis på plats. Om du är en av dem som arbetar hemifrån några dagar i veckan och känner att du inte får tillräckligt mycket gjort kan det vara arbetsytan som är boven i dramat. En funktionell arbetsplats är trots allt omöjligt att undgå, oavsett om du arbetar hemifrån eller på plats.

En funktionell arbetsplats kännetecknas av en arbetshörna där du har möjligheten att arbeta ostört och eventuellt uttrycka din kreativitet om det är nödvändigt för din yrkesroll. Förhoppningsvis slipper du tänka på rymliga tingest, som en multifunktionsskrivare för pappersutskrifter, eller arkivskåp för säker förvaring, och kan koncentrera uppmärksamheten mot att göra hemmakontoret till en mysig och inspirerande plats utan alltför mycket prylar.

Vi har sammanställt några tips om hur du kan optimera ditt hemmakontor som du säkerligen kommer att uppskatta.

Frigör golvyta med vägghyllor

Även om du kanske inte förväntar dig det, är det lätt att ditt arbetsutrymme snabbt blir överfullt med en massa onödiga saker. Anteckningsblock, kontorselektronik, post-it-lappar, diverse pärmar, pennor och så vidare och så vidare. Det är kanske inte möjligt att förvara allt kontorsmaterial i ett hyllsystem på grund av begränsat utrymme.

Men det betyder inte att din arbetsplats behöver vara rörig för det. Du kan frigöra otroligt mycket golvyta bara genom att använda en eller två vägghyllor som du fäster ovanför skrivbordet. Då har du alltid dina viktiga dokument nära till hands vid behov, utan att de tar upp utrymme.

Boosta kreativiteten med fin inredning

Det viktigaste är förstås att ditt hemmakontor är praktiskt. Annars är det omöjligt att få jobb gjort. Men ett hemmakontor som endast är praktiskt, utan att ta hänsyn till att du behöver inspiration då och då, kommer knappast att effektivisera din arbetsdag. Därav vikten av att inreda med inredning som sätter färg på utrymmet och boostar kreativiteten.

Med inredning menar vi egentligen inget storslaget. Du kommer långt med lite blommor, växter, några trendiga prints på väggen och doftljus som sprider en harmonisk doft.

Investera i ergonomiska möbler

Slutligen är det viktigt att säkerställa att du har tillgång till ergonomiska möbler. Utan en bra kontorsstol eller ett skrivbord som är möjligt att höja och sänka finns det en risk för att din rygg tar skada på lång sikt. Även om det kan kosta en del att investera i möblerna är det oundvikligt om du vill kunna jobba hemifrån under en längre period. I längden kan en dålig hållning och ingen stöd i ländryggen orsaka diskbråck.

När du jobbar hemifrån är det fortfarande din arbetsgivare som är ansvarig för arbetsmiljön enligt arbetsmiljölagen. Därför bör du ha en dialog med din chef och ta reda på om verksamheten kan täcka hela eller en del av kostnaden för ergonomiskt anpassade kontorsmöbler.

Kom ihåg att det fortfarande är viktigt att ta regelbundna pauser, röra på dig och sträcka ut axlar, nacke och skuldror. Det är viktigt att du rör på dig och stretchar även om du har bra kontorsmöbler.

Related posts

Bästa sätten att förbättra din livskvalitet

Time Post

Effektiv stresshantering för en mer avslappnad livsstil

Time Post

Guide för att välja solcellsfontän

admin

Bygg upp samarbetsförmågan

admin

Öka din självrespekt

Time Post

Tips för att välja rätt universitetsutbildning

admin

Leave a Comment