16.6 C
Stockholm
21 september, 2023.
TimePost
Olika

Led spotlight – något för dig?

Håller du på att renovera hemma. Då är du inte ensam, det pågår mängder med olika hemrenoveringar just nu. En av de mer populära är att på olika sätt få ned energiförbrukningen. Detta kan göras med mängder med åtgärder. En av de åtgärder som man kanske inte tänker på är att byta ut sina befintliga lamparmaturer till led spotlights. Med olika spotlight lampor kan du rikta ditt ljus men det ger även energifördelar i jämförelse med traditionella glödlampor. Är led spotlight något för dig?

Starkare ljus men mindre energiförbrukning

En av de stora paradoxerna med lampor spotlight är att om du inhandlar led spotlight avger de mycket starkare ljus än vanliga glödlampor samtidigt som de är mer energieffektiva. Led avger visserligen en viss värme, men mycket mindre än traditionella glödlampor. Led lampor avger ej heller infrarött ljus (IR), bara synligt ljus. Det avger ej heller ultraviolett (UV) ljus.

Lätta att installera

Nu kanske du tänker att det är krångligt att installera led spotlight till ditt hem. Visst måste du tänka till lite kring var du ska ha dina spotlights, men när du väl bestämt dig är det enklare att installera än vad du kanske tror. Det är ljuskällor med två stift i botten som du bara behöver trycka in på plats. Tänk dock på om ljuskällan drivs av 12 eller 230 v, för drivs den med 12 v måste du ha en särskild transformator.

Olika ljusfärger

En annan sak som du bör känna till och helst bestämma innan eftersom det påverkar ditt renovera rum högst betänkligt är vilken ljusfärg du ska ha. Led spotlights finns nämligen i olika färgtemperaturer och avger olika färger. Extra varmvitt är exempelvis en färg som ger en mysig och behaglig känsla. Kallvitt förbättrar koncentrationen och bör därför exempelvis användas om du håller på att renovera arbetsrummet hemma. Det finns även andra varianter som du bör kolla upp.

Related posts

En tur runt i ett onlinecasino

admin

Välj effektiva marknadsföringsredskap för att nå ut

admin

Smidigare arbete och högre precision med hydraulisk planeringsskopa

admin

Akrylplast – det perfekta alternativet till glas

admin

LED-dimmer för skräddarsydd belysning

admin

Bilinredning med montering

admin

Leave a Comment