16.6 C
Stockholm
21 september, 2023.
TimePost
Guider

Guide för att välja solcellsfontän

Ett smart och miljövänligt alternativ till eldrivna fontäner är en solcellsfontän. När det gäller solcellsfontäner så finns det idag både flytande fontäner så väl som stående. Det som solcellsfontäner har gemensamt, det är att alla ha en solpanel. Det gör att fontänen kan drivas genom solens energi. Om du har tänkt köpa en solcellsfontän så finns det några saker du kan tänka på.

Så väljer du solcellsfontän

Innan du köper en solcellsfontän är det bra att veta att du kan hitta modeller med batteri så väl som utan batteri. Du bör även fundera på om du vill styra din fontän med en fjärrkontroll eller inte. Sedan är det även viktigt att fundera på valet av munstycke samt vattenstrålehöjd.

Ett alternativ som finns är flytande solcellsfontän. Denna kan då placeras i vattnet så att den flyter av sig självt. När dess vattenstrålar pumpas ut, så flyttar sig fontänen i vattnet.

Att ha en solcellsfontän med ett inbyggt batteri kan vara bra om det är soligt ute. Batteriet laddas då det är soligt och tar över då solen inte är där.

Bra saker att tänka på

En bra sak att fundera på är så klart hur stor eller liten fontän du vill ha. Det finns idag små modeller som passar i fågelbad så väl som stora modeller som passar bättre i större dammar.

Att ha en tillhörande fjärrkontroll kan vara bra, då i form av en fysisk fjärrkontroll eller i form av en app i mobilen. Dock brukar dessa solcellsfontäner vara något dyrare.

Munstycket på fontänen är även det bra att fundera över, då det är dessa som bestämmer hur strålarna ser ut. Det bästa är så klart att välja en solcellsfontän med flera olika munstycken inkluderade så att du kan byta efter behag.

Vattenstrålens höjd är även det bra att titta efter. Billigare modeller har något futtigare stråle än vad de dyrare har.

Related posts

Tre saker man kan göra för att göra det mycket behagligare att flytta

admin

Bygg upp samarbetsförmågan

admin

Bästa sätten att förbättra din livskvalitet

Time Post

Öka din självrespekt

Time Post

Effektiv stresshantering för en mer avslappnad livsstil

Time Post

5 anledningar till varför du bör investera i måttanpassade markiser

admin

Leave a Comment