-2 C
Stockholm
30 november, 2023.
TimePost
Olika

Bra att veta när du ska köpa dig en mountainbike

Det kan vara riktigt roligt och fartfyllt att cykla på en mountainbike, men då gäller det att hitta rätt cykel för dig. Idag finns det en mängd olika mountainbike-grenar och dessa påverkar vad för slags mountainbike du behöver ha.

När det gäller ramar på en mountainbike, så finns det två varianter. Dessa är hardtail och heldämpad (full suspension). Vad för typ du ska ha, det beror på vad du föredrar samt även hur du ska använda din cykel.

Olika modeller av mountainbikes

Olika modeller av mountainbike passar olika grenar. Därför kan det vara bra att ha koll på de olika mountainbike-modeller som finns på marknaden.

En variant är XC Sport. Det är en cross country cykel som har en dämpad framgaffel. Denna variant kan vara bra om du är helt ny på detta med att cykla mountainbike.

XC Race är en annan modell och på denna går det att välja om du ska ha den som crosscountry hardtail eller cross country heldämpad.

Mountainbikes motsvarighet till BMX är den som kallas för Dirt. Den passar bra om du vill kunna göra snygga hopp och en massa olika tricks.

Trail är en annan modell och det ger dig en cykel som passar för tekniska och utmanande bitar av terräng. Den är även en fulldämpad variant, vilket ger dig en bra kontroll när du är ute.

Sedan har du en som kallas för Downhill och som det betyder, åka nerför, så är det snabba hastigheter och adrenalin som gäller. När man gör det så är det bäst satsa på en heldämpad mountainbike med full kontroll.

Det finns även de som kallas för Enduro. Det är som en downhill-cykel där du även cyklar uphill. Denna har en bra stötdämpning men den är ändå lätt nog för att klara av krävande backar. Denna är byggd för att hålla.

Related posts

LED-dimmer för skräddarsydd belysning

admin

En tur runt i ett onlinecasino

admin

Välj effektiva marknadsföringsredskap för att nå ut

admin

Bilinredning med montering

admin

Funderar du på att hyra en container?

admin

Led spotlight – något för dig?

admin

Leave a Comment